Rýžové nudle s tofu
Veganství je čím dál populárnější. Veganská jídla jsou velmi zdravá, málokdo už však ví, že můžou být i chutná. Dokonce i tofu.
Suroviny
- rýžové nudle
- 2 cibule
- 1 mrkev
- žampiony cca 4 ks
- plechovka bambusových výhonků
- plechovka sójových klíčků
- čerstvé klíčky mungo
- sójová omáčka
- tofu
- Superveget Gyros nebo Grilovací koření na marinování
- olivový olej
- arašídy drcené (i v domácím mixéru)
- koriandr
Postup
Nejprve si namarinujeme tofu (doporučujeme marinovat alespoň 30 min). Tofu nakrájíme na plátky, vložíme do misky a zakápneme olivovým olejem. Poté jej posypeme kořením Superveget a jemně vmasírujeme. Necháme marinovat po celou dobu přípravy.
Do misky nalejeme čerstvě uvařenou vodu z konvice, přidáme rýžové nudle, přikryjeme talířem a necháme odležet opět po celou dobu přípravy.
Poté si připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev i žampiony nasekáme na jemné nudličky.
Rozehřejeme si olivový olej na pánvi, ideálně wok. Aby nám olej neprskal, mírně jej osolíme. Až bude pánev rozehřátá, z prudka osmahneme cibuli a mrkev. Postupně přidáváme bambusové výhoky (můžeme i s trohou šťávy), sójové klíčky, mungo a nakonec žampiony. Přikryjeme a necháme chvíli dusit.
Mezitím si na druhé pánvi osmáhnem namarinované tofu.
Vrátíme se k wok pánvi, do směsi přilejeme sojovou omáčku a dle potřeby osolíme. Vše promícháme.
Slejeme nudle a připravíme na talíř, přidáme směs, plátky tofu a zasypeme drcenými arašídy a nasekaný koriandr.
Můžeme servírovat :) Dobrou chuť.