Rajčatová polévka
Ať už rajčata konzumujete čerstvá nebo zpracovaná, jsou velmi velkým přínosem pro zdraví. Obsahují nesmírné množství vitamínů a minerálů. Navíc po tepelné úpravě je náš organismus schopen zpracovat z rajčat LYKOPEN, nejsilnější antioxidant rostlinnného původu, který chrání organismus před nádorovými onemocněními, má příznivý vliv na srdce, krevní tlak, prostatu, pokožku a spoustu dalšího. Využijme tedy sezónu rajčat, jak jen to jde.
Suroviny
- 7 masitých rajčat (můžete kombinovat malá cherry s velkými, jen navyšte množství)
- rajčata z plechovky
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového výravu okořeněný Supervegetem
- bazalka
- sůl, olivový olej, bobkový list
Postup
V hrnci na troše olivového oleje zpěňte 2 stroužky česneku nasekané najemno. Přidejte loupaná rajčata nakrájená na kostičky, přidejte polovinu rajčat z plechovky, 500 ml zeleninového vývaru, 1 bobkový list, osolte a vařte 15 minut. Vyjměte bobkový list a polévku rozmixujte; vmíchejte hrst nasekaných lístků bazalky.
Přejeme dobrou chuť.