Hovězí carpaccio
Pod carpaccio řadíme vše, co je nakrájeno na tenké plátky a podáváno za syrova v souvislé vrstvě. My si dnes připravíme to nejzákladnější a nejznámější hovězí carpaccio. Příprava není vůbec složitá, budeme potřebovat hlavně kvalitní hovězí maso a ostrý nůž.
Suroviny
- 200 g hovězí svíčkové
- rukolu nebo salátové listy
- parmazán
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citron
- salátové koření Superveget
Postup
Vezměte velmi ostrý nůž a nakrájejte maso na plátky o 3 - 4 mm.
Tip: Pokud si chcete krájení usnadnit, obalte maso do kuchyňské folie a dejte na hodinu do mrazáku. Bude tak pevnější a lépe se vám podaří ukrojit pravidelné plátky. Nebojte, maso velmi rychle rozmrzne.
Tenké plátky poté mezi dvěma fóliemi rozmělníme paličkou nebo tloukem na tenkou placku. Z masa odstraníme šlachy a vytvoříme kuličku, kterou opět vložíme mezi 2 vrstvy kuchyňské folie. Z kuličky tupou stranou nože nebo kartou vytvoříme placku a tu budeme čím dál více roztahovat a ztenčovat až do požadovaného tvaru.
Prázdný talíř zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme připravené maso.
Vedle si namarinujeme rukolu olivovým olejem, osolíme, okořeníme Supervegetem a zakápneme citronem. Takto připravené listy vložíme na maso.
Nakonec zasypeme plátky parmazánu a za nejlépe ihned podáváme.
Přejeme dobrou chuť.