Cizrnová pomazánka s rajčaty
Hubnete nebo jen chcete jíst zdravě? Máme skvělý tip na cizrnovou pomazánku, která navodí pocit sytosti a tlumí chuť na jídlo. Zároveň cizrna zlepšuje trávení a pomáhá udržovat optimální hladinu cholesterolu v krvi. Tak s chutí do toho :-)
Suroviny
- 500 g cizrny
- 1 cibule
- 50 g másla
- olivový olej
- citron
- česnek
- sušená rajčata
- rajčatový protlak
- Superveget Natural / Classic
- Superveget Mozzarella - Rajče
Postup
Cizrnu propláchněte vodou a namočte na 12 hodin. Doporučujeme v průběhu vodu alespoň dvakrát vyměnit. Poté cizrnu scedíme, vložíme do tlakového hrnce, přilejeme čistou vodu (cca 5 cm nad cizrnu) a přidáme lžičku Supervegetu Natural nebo Classic. Vaříme 30 minut.
Uvařenou cizrnu scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si na pánvi osmáhneme na kostičky nakrájenou cibuli, vmícháme do ní na kostičky nakrájená sušená rajčata a lžičku rajčatového protlaku. Směs vmícháme do cizrny. Přidáme máslo, olivový olej (je-li třeba) a prolisovaný česnek dle chuti. Směs rozmixujeme dohladka a zakápneme citronem. Nakonec posypeme kořením Superveget Mozzarella - Rajče.